Frederic Robert Colley | Yönetim Kurulu Başkanı

1989 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Frederic Robert Colley çalışma hayatına 1989 yılında Ernst&Young Türkiye’de Denetçi olarak başlamıştır. 1991 yılında Ciments Français – Italcementi Group’un Paris’te bulunan merkezinde 9 sene İç Denetim departmanında yöneticilik yaptıktan sonra 2001 –  2011 yılları arasında Bulgaristan ve Türkiye operasyonlarında Mali İşler Direktörlüğü görevlerinde bulunmuştur. Colley, daha sonra Legrand Group’un Türkiye’de kesintisiz güç kaynakları üreten firmasında Mali İşler Direktörlüğü ve Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Cam Ambalaj Grubu’nda Mali İşler Direktörlüğü görevlerini yürütmüştür. Ekim 2016 ayı itibariyle Federal Mogul Türkiye  operasyonlarına Mali İşler Direktörü olarak atanmıştır. 2019 yılında Mali İşler Direktörlüğü görevinden ayrılan Frederic Robert Colley Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini icra etmektedir.

Ergin Erkek | Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Lisans eğitimini 1986 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamlayan Ergin Erkek, yüksek lisansını yine aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsünde 1989 yılında tamamlamıştır. Askerlik görevini Kara Kuvvetleri Komutanlığı Teknik Daire Teknik Şartname Subayı olarak 1990-1991 yılları arasında yerine getirerek iş hayatına İstanbul Motor Piston ve Pim Sanayi A.Ş.’de üretim mühendisi olarak başlamıştır. Farklı bölümlerde Yöneticilik görevleri sonrasında   2006 – 2013 yılları arasında Federal Mogul Türkiye operasyonlarında İzmit Tesisleri Fabrika Müdürlüğü görevinde bulunmuş ve 2013 yılında kısa bir dönem Federal Mogul Global Piston İş Birimi Operasyon Direktörlüğü pozisyonunda yurt dışında görev almıştır. 2014-2017 yılları arası Federal Mogul Türkiye operasyonlarında İzmit Tesisleri Fabrika Müdürlüğü görevini sürdürdükten sonra 2017 yılı itibariyle Federal Mogul Powertrain Otomotiv A.Ş. ve Federal Mogul İzmit Piston ve Pim Üretim Tesisleri A.Ş.’de Operasyon Direktörü olarak görevini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Mehtap Mertol Digili | Yönetim Kurulu Üyesi

1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Mehtap Mertol Digili avukatlık stajını İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ticaret Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı Em. Prof. Dr. Ünal Tekinalp’in kurucusu olduğu, alanında lider yerli ve yabancı firmalara danışmanlık veren Tekinalp Avukatlar’da tamamlamış ve aynı hukuk bürosunda Prof. Tekinalp’in gözetimi altında avukat olarak çalışmaya devam etmiştir. 2003 yılında Amsterdam Hukuk Fakültesine bağlı Amsterdam Law School’dan Avrupa Birliği Ticaret Hukuku master derecesi (LL.M) aldıktan sonra 2004 yılında Londra’da Fletcher & Co Hukuk Bürosunda çalışmıştır. 2005 yılından itibaren çalışma hayatına Tekinalp Avukatlar’da Federal Mogul ve Türkiye’nin önde gelen diğer firmalarına hukuk müşavirliği yaparak devam etmiştir. Kluwer Law International tarafından basılan International Encyclopaedia of Laws, “Commercial and Economic Law in Turkey” başlıklı kitabın Prof. Dr. Ünal Tekinalp’le birlikte yazarıdır. 2017 yılından beri Federal Moful bünyesinde hukuk müşaviri olarak görev almaktadır.

Eser Taşçı | Yönetim Kurulu Üyesi

Eser Taşcı yatırımcı ilişkileri, kurumsal yönetim, sürdürülebilirlik ve şirket genel sekreterliği alanlarında 25 yıla yaklaşan deneyime sahiptir. Bugüne kadar Goodyear, Coca-Cola İçecek, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ve Goldaş’ta görev yapan Eser Taşcı kariyerine 1 Eylül 2022 tarihinden itibaren yatırımcı ilişkileri, yönetim kurulu, kurumsal yönetim, sürdürülebilirlik, etik & uyum yöneticiliği ve çeşitlilik & kapsayıcılık alanlarında danışman ve bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak devam etmektedir. Aralarında Türkiye’nin yatırımcı ilişkileri alanındaki ilk yayını olan Yatırımcı İlişkileri El Kitabı da dahil olmak üzere birçok yayında yazarlık ve editörlük yapan Eser Taşcı, aynı zamanda 15 yılı aşkın süredir yatırımcı ilişkileri, yönetim kurulu, kurumsal yönetim ve sürdürülebilirlik eğitimleri vermektedir.
TÜYİD’de Yönetim Kurulu üyesi ve Mevzuat Çalışma Grubu Başkanı olan Taşcı, aynı zamanda TKYD üyesidir.

Güray Karacar | Yönetim Kurulu Üyesi

1990 yılında Saint-Joseph Lisesi’nden mezun olan Karacar eğitimine Marmara Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde devam etmiştir. Medya, turizm, havayolu taşımacılığı, iletişim sektörlerindeki deneyimleri sırasında çeşitli kamu – özel sektör işbirliğindeki programlarda ve AB projelerinde görev almıştır. 2003 – 2016 yılları arasında Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Genel Sekreteri olarak görev alan Karacar, Center for International Private Enterprise (CIPE) MENA Bölgesi Yürütme Kurulu Üyeliği, Dünya Bankası Sivil Toplum Diyaloğu Danışmanlığı, TUSIAD Kurumsal Yönetim Komitesi Üyeliği ve International Corporate Governance Network (ICGN) Ülke Temsilciliği, Entegre Raporlama Türkiye Yürütme Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmüştür. 2005 – 2007 yılları arasında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Ulusal Program Koordinatörü olarak Küresel İlkeler Sözleşmesi (Global Compact) ve Bin Yıllık Kalkınma Hedeflerinin tanıtımında rol almıştır. Koç Topluluğu’nda Tofaş Dış İlişkiler Direktörü olarak görev yapan Karacar görevi sürecinde Otomotiv Sanayi Derneği, Kamu İletişimi ve Kurumsal İlişkiler Yöneticileri Derneği, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği, Etik ve İtibar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, TOBB Otomotiv Sanayi Meclis Üyeliği görevlerini yürüttü. Ocak 2021 itibarı ile Sanofi İlaç Kurumsal İlişkiler ve Pazara Erişim Direktörü olarak kariyerini sürdürmektedir. DEIK Türkiye Fransa İş Konseyi üyesi, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği ve TEID Etik ve İtibar Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir.